Maskava

   Rūpīgi bijām saplānojuši, ko skatīsimies Pēterburgā, bet Maskavu nedaudz atstājām novārta ar domu, ka tur nav ko redzēt, kas nebūt nav tā par ko pārliecinājāmies tur pavadīto dienu laikā. Ir daudz dzirdēts, ka Maskava pievelk cilvēkus un tie kas tur atbrauc bieži negrib to pamest, tāda ka maģija. Tad nu gribējās pārbaudīt vai šī pilsēta tiešam tā vilina.

   Par pirmo apskates objektu mēs izvēlējāmies slaveno Sarkano laukumu. Kā jau parasti televīzijā vis liekās lielāks un grandiozāks. Izstaigājām tur pat esošo veikalu “ГУМ”, kas pilns ar dārgiem veikaliem, ja pat netaisies neko iegādāties iesaku iesaku aiziet paskatīties.

   Man ļoti patika, ka Maskavā ir ļoti daudz sakārtotu parku. Parki tiešām apbur ar savu dažādību, sakoptību un skaistumu. Kā viens no apmeklējuma vērtiem parkiem ir Muzeon parks, jeb arī māksla parks, kurā ir vērojami dažādi mākslas objekti statujas, gleznas, kā arī tur ir gleznu tirdziņš. Tur pat blakus atrodas Gorky parks, kas ir ļoti moderns un jauniešu iecienīts, kā arī varu atzīmēt VDNH parku un Tsaritsyno.

   Maskava mani pārsteidza ar savu kontrastu, kurš ir ļoti izteikts. Izejot no skaista sakārtota parka un pārejot tikai pāri ielai tu nonāc pavisam citā realitātē. Izejot no Tsaritsyno parka ansambļa uzreiz nonācām tehnikas tirdziņā, kur ieraugot manu fotoaparātu pārdevēji izteica daudz piedāvājumus to nopirkt, kas lika justies diezgan neomulīgi. Tālāk ceļš veda uz metro staciju, kur paceļam varēja manīt garās rindas uz sabiedrisko transportu, sievieti, kas pārdod biļetes tualetes būdiņā un mūzikas grupu kuru diriģē vīrietis. Tādās vietās var izjust reālo Maskavas dzīvi nevis tūristiem nospodrinātos apskates objektus. 

   Mans ieteikums tiem kas plāno aizceļot uz Maskavu: neieciklēties uz tūristu vietām un nomaldīties kādā rajonā, kas ir tālāk no centra.